Summa sidvisningar

tisdag 15 juni 2010

Kluvna tankar

Jag har verkligen kluvna tankar om detta området.
Samtidigt som jag tycker det gör intrång i naturen
kan jag inte låta bli att tycke vindsnurrorna är vackra där de
står på Uljaboudas topp.
Det är stora snurror,mellan spetsarna på bladen är det 60 meter.
Visst är det ett bra sätt att få enerig istället för att behöva bygga ut
älvar och kärnkraftverk.
Utsikten där uppe är vacker med fjällen i väster.

2 kommentarer:

 1. Är precis som du säger både ett intrång men samtidigt rätt snyggt sådant, men hellre ett synligt intrång som gynnar naturen i längden än osynliga faror som det finns så mycket av.
  Fina bilder av vindsnurrorna, men den första är slår ju allt! Fina bilder här i din blogg. Har letat efter fotobloggar från norra Sverige, men har inte lyckats förrän nu, kul! Borde ju många finnas många fotografer (amatörer som proffs)som vill visa vackra norrländska naturen. Har du några tips på fler norrländska fotobloggar -gärna Norrbotten och Lappland? / Ha en bra dag! / Karin

  SvaraRadera
 2. Visst är det vackert med vindkraft, men jag måste ändå säga att jag tycker det är konstigt att det ska behövas byggas kraftverk på snart sagt alla fjälltoppar här i inlandet. Det kommer ju i så fall att bli ett enda spindelnät av vägar för transport och tillsyn. Kommer vi som bor här att få någon fördel med det? Knappast, för den elen ska transporteras på elkablar som inte håller måttet än. Till andra mer elkrävande områden. Något känns en aning fel med det. eller?

  Har du lika besvärligt med dina blogginlägg?
  Försökte svara dig så gott jag kunde på min blogg. Är det något av det jag skrev, som du kunde ta till dig?

  SvaraRadera