Summa sidvisningar

onsdag 22 september 2010

En tur längst Silvervägen


Stannade bilen och gick nedför en mycket stenig slänt för att komma ner till stranden av Sädva.
Inte det enklaste att få stativet att stå bra på de ojämna stenarna.

Höst i fjällen när den är som bäst. Här kan man nästan känna historiens vingslag. En bit bort så finns Stalofolkets gamla boplatser som numera bara består i en rund grop i marken. På väg från den platsen såg jag speglingen i vattnet av fjällbjörken.


Den här bilden var lite bekymmer att få till kompositionen. Ville fånga det vackra ljuset och färgerna av solen på fjället. Stod på stranden bland tät björkskog och fick inte till kompositionen som jag ville. Nåväl tur att stövlarna var på. Tog stativet på axeln och så traskade jag ut i vattnet på väldigt hala stenar. Väl på plats så försökte jag stå så stilla det bara gick för att inte få rörelse i vattnet. Vilket naturligtvis var stört omöjligt..kruset i förgrunden bjuder jag på!Starka färger på de små fjällbjörkarna.


Här har jag åkt över gränsen och är några hundra meter in i Norge. Brusande älv och väldiga klippor. Kan meddela att hängbron var inte inbjudande att gå över.
Mer bilder kommer från min resa ...........

3 kommentarer:

 1. Vackra höstfärger ,... och bilder...
  gillar speciellt bild nr 2 ...

  Här nere i Umeå är det bara gulbrunt.. i år igen.... lite tråkigt men men...tur att det finns bloggar som är fyllda med färger.

  Kram Tess

  SvaraRadera
 2. Tjabba...


  Här på Vara-slätten är det platt som en pannkaka, men man börjar ana lite höstfärger nu i alla fall... Nästa höst måste jag ta ledigt nån vecka och ta mig upp till kupoerad mark... :)


  Henke :)

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina bilder!! Det är otroligt vilka färger och vyer :-) / Karin

  SvaraRadera