Summa sidvisningar

tisdag 28 juni 2011

Silvervägen

Krypljung

Rosenrot

Fjällveronica

Fjällbinka

Lappljung

Lappspira
 Igår åkte vi upp mot fjällen för att fota blommor. En varm vacker sommardag där naturen visar sig från sin bästa sida. Vi stannade på ett antal platser för att se vilka blommar som fanns längst vägen. Jag är lite oförmögen att gå  då jag gjort illa en tå, foppatofflor var skorna för dagen. Det gick alldeles utmärkt att gå i dem kortare sträckor. Här är några av de  växter som vi hittade alldeles innan Norska gränsen uppe på kalfjället.
Strålande sol,vindstilla och +22 grader gjorde att det var en härlig upplevelse att gå där och fotografera med stora snöfläckar runt omkring. Bilder från omgivningen kommer senare.


3 kommentarer:

  1. Så vackra blommor! Och lärorikt besök hos dig idag! Måste skaffa mig en liten flora - lagom stor för att stoppa i en ficka.

    Passerade den vägen i söndags och då var det inte så många grader över plusstrecket. Fortfarande isflak på sjöarna däruppe. Kan inte ha varit länge sedan isen gick! Mycket snö kvar.

    SvaraRadera
  2. Köp även den nya nordiska floran i den hittar du allt från trädgårdens blommor till de vilda. Den är dock ingen du stoppar i fickan väger nog några kg. Fler blommor kommer från resan om du tittar in igen. Det var enormt mycket snö på fjället.

    SvaraRadera