Summa sidvisningar

lördag 5 oktober 2013

Mäktigt Norrsken över Arjeplog

Skulle ut med min lilla hund Nelly när jag upptäckte att det flammade norrsken över hela himlen. Jag blev lite "stirrig" ett stund ! In och hämtade kameran,bytte objektiv, gjorde rätt inställning. Sen ut och ställde fokus på något närliggande.
 Förstod att jag inte skulle hinna åka iväg med bilen så jag tog med mig Nelly, kameran på stativ och gick ner till stranden vid mitt hus. Flyttade mig lite fram och tillbaka längst stranden och tackar grannen för lånet av bryggan. Vände mig helt om och tog en bild mot mitt hus, sista bilden visar var jag bor.
Som ni ser så var det stor aktivitet på ett mycket brett område.
Nu kommer jag att hålla mer utkik på kvällarna!
Ser fram mot att kommunen snart ska få igång webbkameran över Hornavan.
Måste få passa på att tacka för alla besöken på bloggen!
Över 50.000st besök, helt otroligt!

©Maria Sundqvist18 kommentarer:

 1. Vackert!!!
  Tyvärr, blev det ingen resa till "Paradiset", ingen semester kvar:-((
  Hälsningar

  SvaraRadera
 2. Tack Ina.
  Så synd men så är det ibland.
  Det var helt "galet" norrsken som en bekant brukar säga!
  Måste upplevas, det är svårt att få med helheten på bild men förhoppningsvis en liten inblick.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Wow faktorn var väldigt hög en bra stund. Man vill bara att slutaren ska stängas så att nästa bild får tas och under tiden njuter man av stunden!

   Radera
 4. hejsan! Underbara bilder.
  Jag misslyckas med mina :( Vilka inställningar hade du på din kamera? Behöver lite hjälp for att lyckas nästa gång. Min norrsken är helt grön, och bilder vara alldeles för mörka . Din norrsken är jätte fint subtil.
  Önskar att kunna fota som du :)

  hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sylwia.
   Jag har skickat mail till dig.

   Radera
 5. Tänk om man hade chans att få ta såna här fina norrskensbilder! Sälj dom dyrt till kommunen för det måste väl vara turistreklam av guds nåde?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan säkert bara tillfälle ges. Ta dig en tur till Arjeplog i vinter.

   Radera
 6. Underbara bilder av både norrsken och annat i Din blogg! Vilket paradis ni bor i (när det inte är kanonkallt etc). Sommaren är ju väldigt kort men finns så många andra tidpunkter att njuta av ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anders. Kan inte bo bättre med naturen runt hörnet. Kylan är inget större problem.Visst sommaren är kort men ljus dygnet runt.

   Radera
 7. Det skulle vara så häftigt att få vara din lärjunge en kväll eller natt under skyarna av den gröna himlen. Så vackert Maria/Brita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brita det är bara att komma upp hit.Någon norrskensgaranti kan inte utlovas jämt pga av vädret. Men man kan se på sidor på nätet om aktiviteten på solen är hög och stoff är på väg mot jorden, sen får man se på långtidsprognos ang vädret.

   Radera
 8. Otroligt vackert!! Och snyggt fångat på bild!

  SvaraRadera