Summa sidvisningar

lördag 18 oktober 2014

Från Galtispouda ovan molnen och vid stranden av Hornavan
Grått och disigt över Arjeplog på förmiddagen. Vi bestämde oss att åka upp till Galtispouda och se om vi kom upp genom diset, se på d två första bilder vilken tur vi hade. Det är svårt att återge på bild hur magiskt vackert det är där uppe när dimman ligger tät och man kör upp genom allt och kommer till blå himmel och sol. Där nere under dimman ligger Hornavan. Ser ni regnbågen på en av bilderna? Jag står på en sten och fotar och det blev långa skuggor. Det är nog solstrålar som bryts i det fuktiga dimman som gör att det bildas en regnbåge. Det ser lite dramatiskt att vara ovan dimman.

Solen värmde skönt och det blåste där uppe på toppen,vilket ofta är fallet. När vi kom ner till Arjeplog igen så lyfte dimman och det blev ett vackert ljus till de rimfrostbeklädda träden. Ytterligare en fin dag att lägga i minnesbanken.
Avslutade med att åka till Galtis efter kl 23.00 då det var ett stort norrsken. Men det var inte lika trevlig som på dagen,det blåste isvindar och nu när månen är borta så är det rätt mörkt. Skenet från de två olika bilderna bildade en båge som sträckte sig över hela himlen.


6 kommentarer:

 1. Gorgeous pictures,winter is coming soon Där uppe norden .

  SvaraRadera
 2. Stämningsfullt och vackert!

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder Maria!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder som vanligt.
  Varför var det inte så där vackert då jag och Carina hälsade på dej i våras ;-)

  SvaraRadera
 5. Tack för alla Era besök och kommentarer.

  SvaraRadera